Aeropress Aerobie kávovar

Kód: 424
Neohodnoceno
Značka: Aerobie
699 Kč 577,69 Kč bez DPH
Skladem

Aeropress je přístroj pro domácí přípravu perfektní filtrované kávy pod jemným tlakem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedinečný způsob přípravy kávy v Aeropressu v sobě kombinuje výhody french pressu a klasického dripperu: i zde hraje hlavní roli válec a píst, a stejně jako u dripperu dochází k filtraci i těch nejjemnějších částeček kávy přes papírový nebo kovový filtr.

Hlavní přednosti:

  • Celoplastové provedení (nově potravinářský polypropylen BPA free) zajišťuje nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
  • AeroPress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky - jak doporučuje výrobce - tak i "obrácenou metodou".
  • Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
  • Čištění je snadné: odšroubujete plastový držák papírového filtru a píst domáčknete, tím Vám vypadne použitý filtr i kávová sedlina. Poté stačí jen opláchnout vodou.
  • Vyvinutím určitého tlaku při přípravě kávy se dostane do šálku více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
  • Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
  • Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy (doporučujeme 70 g/l), teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
  • Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je AeroPress vhodný právě pro domoácí přípravu výběrové kávy té nejlepší kvality.

Historie:

AeroPres stvořil v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zaměřovala na výrobu létajících talířů a plaveckých brýlí. Díky své jednoduchosti a perfektní kávě, kterou AeroPress dokáže připravit, se stal velice oblíbeným a vyhledávaným. Dnes je víceméně

Návod na přípravu kávy v AeroPressu: - Klasický způsob přípravy kávy

Do AeroPressu vložte propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujte.

  • Položte AeroPress na šálek nebo nádobu do které budete nápoj připravovat.
  • Namelte cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny BotaCoffee). Zvolte jemnější mletí.
  • Zalijte kávu v AeroPressu nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C
  • Promíchejte a počkejte 10 sekund.
  • Vložte (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačte kávu do šálku (nádoby).
  • Obrácený způsob přípravy kávy

Postavíme AeroPress na píst (píst musí být vsunut do těla).

  • Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny BotaCoffee) v množství cca 17 g. Zvolte hrubé mletí.
  • Kávu lehce zalijeme nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
  • Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 s. až 2 minuty. Čím hruběji mletá, tím delší čas.
  • Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
  • Plynulým tlakem protlačte kávu do šálku.

Zajímavosti o AeroPressu: - V přípravě kávy pomocí AeroPressu se pořádá i mistrovství světa. http://worldaeropresschampionship.com/

 

Sada zahrnuje:

1 x držák filtrů
1 x AEROPRESS (komora + píst)
1 x 350 kusů filtrů do Aeropressu
1 x odměrka na kávu
1 x míchadlo
1 x redukce na menší šálky
1 x návod