Aeropress Aerobie kávovar

Kód: 424
Neohodnoceno
Výrobce: Aerobie
699 Kč 577,69 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Aeropress je přístroj pro domácí přípravu perfektní filtrované kávy pod jemným tlakem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedinečný způsob přípravy kávy v Aeropressu v sobě kombinuje výhody french pressu a klasického dripperu: i zde hraje hlavní roli válec a píst, a stejně jako u dripperu dochází k filtraci i těch nejjemnějších částeček kávy přes papírový nebo kovový filtr.

Hlavní přednosti:

  • Celoplastové provedení (nově potravinářský polypropylen BPA free) zajišťuje nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
  • AeroPress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky - jak doporučuje výrobce - tak i "obrácenou metodou".
  • Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
  • Čištění je snadné: odšroubujete plastový držák papírového filtru a píst domáčknete, tím Vám vypadne použitý filtr i kávová sedlina. Poté stačí jen opláchnout vodou.
  • Vyvinutím určitého tlaku při přípravě kávy se dostane do šálku více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
  • Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
  • Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy (doporučujeme 70 g/l), teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
  • Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je AeroPress vhodný právě pro domoácí přípravu výběrové kávy té nejlepší kvality.

Historie:

AeroPres stvořil v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zaměřovala na výrobu létajících talířů a plaveckých brýlí. Díky své jednoduchosti a perfektní kávě, kterou AeroPress dokáže připravit, se stal velice oblíbeným a vyhledávaným. Dnes je víceméně

Návod na přípravu kávy v AeroPressu: - Klasický způsob přípravy kávy

Do AeroPressu vložte propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujte.

  • Položte AeroPress na šálek nebo nádobu do které budete nápoj připravovat.
  • Namelte cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny BotaCoffee). Zvolte jemnější mletí.
  • Zalijte kávu v AeroPressu nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C
  • Promíchejte a počkejte 10 sekund.
  • Vložte (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačte kávu do šálku (nádoby).
  • Obrácený způsob přípravy kávy

Postavíme AeroPress na píst (píst musí být vsunut do těla).

  • Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny BotaCoffee) v množství cca 17 g. Zvolte hrubé mletí.
  • Kávu lehce zalijeme nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
  • Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 s. až 2 minuty. Čím hruběji mletá, tím delší čas.
  • Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
  • Plynulým tlakem protlačte kávu do šálku.

Zajímavosti o AeroPressu: - V přípravě kávy pomocí AeroPressu se pořádá i mistrovství světa. http://worldaeropresschampionship.com/

 

Sada zahrnuje:

1 x držák filtrů
1 x AEROPRESS (komora + píst)
1 x 350 kusů filtrů do Aeropressu
1 x odměrka na kávu
1 x míchadlo
1 x redukce na menší šálky
1 x návod